Budapesten találkozott először a producer duó 4 év közös munka után – Evilnoiz interjú

Budapesten találkozott először a producer duó 4 év közös munka után – Evilnoiz interjú

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
A duó francia és szlovák tagjai első találkozásukat egy közös fellépéssel koronázták meg, a legendás A38 Hajón

Hazánk fővárosa különleges hely rengeteg basszus zenei előadó számára, hiszen sokuk kezdte itt az európai vagy nemzetközi karrierjét az elmúlt években. Gondoljunk csak olyan előadókra, mint Monxx, Marshmello, Rezz, vagy az épp múlt hétvégén debütáló francia HOL!, akinek első fellépésén egy emberként énekelte a magyar közönség saját dalait.


Ez az augusztusi este nem csak emiatt marad emlékezetes, hanem egy igazi 21. századi történet miatt is, hiszen sok évnyi közös munka után először találkozhatott élőben a brent-i Sébastien Bertignac és a besztercebányai Mikuláš Margeta, vagyis az Evilnoiz duó két tagja, akiket erről a nem mindennapi estéről és megismerkedésük mikéntjéről kérdeztünk:

1. Mióta létezik az Evilnoiz projekt, és hogyan találtatok egymásra?

Az Evilnoiz projekt körülbelül 4 éve kezdődött. Zenekészítés céljából találkoztunk egy Discord szerveren, ahol elkezdtünk beszélgetni egymással. Mindkettőnknek megvoltak a saját projektjei annak idején. Telt – múlt az idő, és miután számtalan ötletet küldtünk egymásnak, úgy döntöttünk, hogy együtt fogunk dolgozni, és mivel ez simán ment, folytattuk a közös munkát, mivel a stílusunk nagyon egyezik. Mielőtt megjelentettük volna az első közös dalunkat, a Dark Spirits-et, az az ötletünk támadt, hogy inkább alkossunk egy duót. Nagyjából így jött életre Evilnoiz.

2. Hány megjelenésetek volt a megalakulásotok óta?

“Szerintem több mint 20 dal lehet. Ezek valóban a zenében elért haladásunkat képviselik, az első számoktól – amelyek a 2015-ös év brostep zenéi voltak – a jelenlegi munkáinkig, ahol megpróbáljuk fejleszteni az egyedi hangzásunkat. Először önálló kiadványokkal kezdtük, majd néhány kiadó is megjelentette a zenéinket úgy, mint a Buygore, az Odio, a Disciple vagy a Bassweight Records. 2020-ban adtuk ki a legtöbb zenét, több mint 13 számot!”

3. Nehéz úgy együtt dolgozni, hogy nem egy országban éltek?

“Határozottan kihívás volt ez az Evilnoiz kezdete óta. Mindketten zeneírással foglalkozunk, de nem látjuk egymást eközben. Videohívásokat kell kezdeményeznünk, vagy el kell küldenünk egymásnak a projekteket. Néha technikai problémákkal kell szembenéznünk, de sikerült a munkafolyamatunkat ehhez a helyzethez igazítani. Előnynek látjuk, hogy duó vagyunk, mert amikor az egyikőnk nem tud zenével foglalkozni, a másik folytathatja az éppen aktuális projekteket, és ez nagyon felgyorsítja a zenekészítés folyamatát”

Az Evilnoiz első fellépése Budapesten, az A38 Hajón

4. Miért nem találkoztatok még egymással?

“Szlovákiát és Franciaországot túl sok kilométer választja el egymástól. A Rampage-en kellett volna találkoznunk 2020-ban, de sajnos a COVID mindent felülírt. Továbbra is tanulmányokat folytatunk, ami sok időt és munkát igényel, és nagyon fiatalok vagyunk. 16 és 17 évesek voltunk, amikor létrejött az Evilnoiz és ez bonyolultabbá tette az utazást, de most már sokkal könnyebb utazni, hogy lássuk egymást, így biztosan még sokszor fogunk találkozni. Mindketten meg akarjuk mutatni hazánkat a másiknak, így a jövőben Franciaországba és Szlovákiába utazunk.”

5. Milyen volt az első találkozás és az első fellépés együtt?

“Fantasztikus volt végre találkozni egymással, de túl rövid. Csak 1 napot töltöttünk együtt Budapesten, beleértve egy kis időt a fellépésünk előkészítésére. Alig várjuk, hogy újra láthassuk egymást. A budapesti előadás őrült komoly volt. Az Evilnoiz egy igazán kicsi név volt a járvány előtt, így nem volt lehetőségünk fellépni a COVID előtt. Álomnak éreztem, hogy a saját dalainkat egy tömeg előtt játsszuk, és olyan embereket látunk, akik hallgatják a zenénket. A helyszínen az összes előadóval való találkozás is elképesztő jó volt. Alig várjuk a következő eseményeket!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email