“Csak a kezekre és hangokra emlékszem, amik vezettek és bátorítottak” – Ninah interjú

“Csak a kezekre és hangokra emlékszem, amik vezettek és bátorítottak” – Ninah interjú

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
A Next Level Music School végzett hallgatója túl van élete első fellépésén az A38 Hajón


A Next Level Music School sokadik DJ képzése után most először került egy növendék az iskolapadból egyenesen az A38 színpadára. Veres Virág, alias Ninah fél éve még csak játszott a gondolattal, hogy egyszer ő is tömegeket szórakoztasson, azonban az álom most valóra vált, és egy óriási tehetséget ismerhettek meg azok, akik múlt szombaton az A38 Hajóra látogattak. Interjú.

1. Mik voltak azok a meghatározó zenei élmények az életed során, amik miatt úgy döntöttél, hogy bele akarsz vágni a DJ-zésbe?

Kis koromtól fogva nagyon meghatározó része volt az életemnek a zene, az összes nehézségemen ez segített át. Körülbelül 2021 elején kedveltem meg a drum and bass zenei stílust, bár akkor még csak liquid és dancefloor számokat hallgattam. Amint vége lett a pandémiának, és megint pörögtek a rendezvények, elkezdtem dnb bulikba járni, és 2021 nyarán megismerkedtem olyan emberekkel, akik bevezettek a neurofunk világába – ami rövid időn belül hatalmas szerelem lett. Sok zenei stíluson mentem keresztül életem során, hallgattam hiphopot, dubstepet, houset, technot, de a neurofunk hangzása volt, amiben megtaláltam saját magamat. Az első ilyen stílusú szám, ami miatt később úgy döntöttem, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni, az Mizo Dust Devilje volt. Elmondani nem tudom, hányszor hallgattam meg, és a mai napig kiráz tőle a hideg. Amint ráleltem, tudtam, hogy ez az, ami én vagyok.

2. Mikor és miért döntöttél úgy, hogy jelentkezel a Next Level Music Schoolba?

Fél éven keresztül nagyjából minden neuro/dnb buli első sorában táncoltam, és lenyűgözött az, amit a DJk-től láttam. Nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan tudnak ilyen flow-t létrehozni különböző dolgok nyomogatásával és tekergetésével. 2022 elején volt egy nagyon nehéz és megterhelő időszakom, amiből nem tudtam, hogyan tudnék kijönni. Mivel a zene alapvetően is segített túlélni, plusz a kíváncsiságom a DJ pult iránt egyre növekedett, úgy döntöttem, hogy akkor kössük össze a kellemest a hasznossal, és belevágok egy szerelemprojektbe, ami a Next Level Music School képzése lett. Ez február 14-én indult, amit egy képletes jelzésnek is vehettem 🙂

3. Mit gondolsz a képzésről?

Elképzelésem sem volt, hogy hogyan zajlik egy ilyen képzés, így mindenek előtt felvettem a kapcsolatot a Music Schoollal és levelezésbe kezdtünk, ahol minden kérdésemre választ kaptam. A kezdés egy intenzív 4 alkalmas elméleti rész volt, amit szívem szerint még bőven tudtam volna hallgatni. A gyakorlati oktatás az A38-on zajlott, ami nekem kifejezetten tetszett. Mivel a hajó a törzshelyem, rendkívüli élmény volt minden hétfőn eltölteni ott 3 órát. Maguk a gyakorlati órák nagyon felszabadult és kellemes légkörben teltek, abszolút megadták azt az élményt, amit kerestem. Először szinte fogalmam sem volt, hogy mi történik, mire kell figyelni, hova hozzak ki egy számot, mit kell nézni egy waveformon, de a tanáraink fáradhatatlanul magyaráztak, és ösztönöztek minket, így elég gyorsan belejöttünk a dolgokba. A vizsga része volt egy 15 perces stúdió mix leadása is, amihez kértem, és kaptam is segítséget a választott mentoromtól, Bacsa Bencétől (Gemcamp – a szerk.), aki a későbbiekben is támogatott és rendkívül jól bírta a gyűrődést, amikor a Next Level Podcastbe készített mixemmel kapcsolatban több héten keresztül végtelen mennyiségű kérdéssel árasztottam el. Hálával tartozom neki, és a Next Level vezetőségének is, akik a vizsgám gyakorlati részének meghallgatása után úgy döntöttek, hogy felajánlanak egy fellépési lehetőséget a következő esti bulijukban.

4. Hogyan élted meg életed első fellépését az A38 Hajón?

Természetesen izgultam az első fellépésem előtt, sokat gyakoroltam, és nagyon ráfeszültem, de bárkivel beszéltem, mindenki megnyugtatott, és végül nekem is sikerült ellazulni, így csak a színpadra lépés előtt közvetlenül lettem ideges. Az érzés ismerős volt, mivel a vizsgán is hasonlót éltem át, de rendkívül pozitív élmény volt, hogy többen is támogattak, odajöttek, szóval tartottak. Amikor át kellett vennem a pultot, csak a kezekre, és hangokra emlékszem, amik vezettek és bátorítottak. Nagyon idegen és egyben felemelő érzés volt, hogy a színpadra lépésemkor a tömeg fütyült és tapsolt, hogy vártak, és kíváncsiak voltak rám. Játék közben nagyon koncentráltam, hogy ne hibázzak, nagyon sok dologtól féltem, de mint kiderült számomra, a legtöbbnek nem volt jelentősége, így közben sikerült egy kicsit élvezni is. Eszméletlen élmény, amikor egy-egy szám, amit játszok, megőrjíti a közönséget, soha nem gondoltam volna, hogy ilyenben részem lesz majd az életem során. Az abszolút best élményem ezzel kapcsolatban, amikor Bence a set befejezése után felrontott a színpadra és teljes ámulatban megdicsért. Akkor esett le, hogy amit csináltam, az jó volt, és összességében tetszett az embereknek.

5. Mi a célod a zenéléssel, és hol látod magad 5 év múlva?

“Abszolút hobbinak indult a dolog, de a DJ vizsga után a zsűri pozitív visszajelzése és bátorítások megerősítettek abban, hogy jó úton haladok, és érdemes ezzel foglalkoznom. Úgy gondolom, hogy ha én jelenleg még nem is hiszem el magamról, hogy jó az, amit csinálok, viszont a szakmában évek, évtizedek óta tevékenykedő, tapasztalt személyek látják bennem a potenciált és a lehetőséget, akkor mindenképpen érdemes folytatnom a dolgot. Megkérdezték tőlem, hogy gondolkodom -e zeneírásban, és bár arról fogalmam sincs, hogy mi fog történni az elkövetkező öt évben, az biztos, hogy az októberben induló Next Level Music School producer képzésére is beiratkozom, és megyek tovább ezen az úton, nyitottan, és örömmel fogadva az új lehetőségeket.”

A Next Level Music School soron következő intenzív DJ képzéseire és producer kurzusaira is lehet már jelentezni az alábbi linkre kattintva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email