Egyre felkapottabb a hardstyle? – Hard Love rendezvények Budapesten

Egyre felkapottabb a hardstyle? Hard Love rendezvények Budapesten

Egyre felkapottabb a hardstyle? – Hard Love rendezvények Budapesten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hollandiában örök kedvenc a hardstyle stílus, azonban egyre nagyobb térnyerése van szerte a világon, így természetesen Magyarországon is. Hogy honnan indult a hardstyle, mi történik jelenleg, mi az a Hard Love, és milyen rendezvények várhatók itthon, megtudhatod a ebből a cikkből!

Mi az a hardstyle?

A hardstyle stílus a 90-es években kezdett el kibontakozni, főként a trance és a hard techno keverékeként. A teljes őrület Hollandiából indult, és a mai napig leginkább Európában közkedvelt stílus. A hardstyle köznyelven leírva leginkább euforikus melódiákat és erős torz basszusokat köt össze. Jellemzően 150 BPM körül mozog, a határ azonban a csillagos ég. Manapság rengeteg ágazata van ezeknek az elektronikus hard zenéknek: hardstyle, hardcore, rawstyle, uptempo, stb. Maga a hardstyle leginkább a 2010-es években kezdett elterjedni, amikor EDM előadók is belecsempészték a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadi szettjeikbe.

A stílus epicentruma

Természetesen még mindig Hollandia a stílus epicentruma: a legnagyobb fesztiválok és artistok egyaránt itt találhatóak meg. A híres Q-Dance (mára már) cégcsoporthoz tartozik többek között a Defqon.1 fesztivál, ami jelenleg a világ legnagyobb hard fesztiválja, de kezükhöz köthető a Qlimax, Q-Base, Qapital, X-Qlusive is. Az utóbbi években Magyaroszágon több alkalommal is nagyot alkottak, hiszen a Sziget és Balaton Sound fesztiválokon saját Q-Dance takeover estéik voltak az utóbbi két évben. Olyan neveket hoztak el hazánkba, mint a Sub Zero Project, Warface, Vertile, Sefa, Rebelion, és még sorolhatnánk.

Hard Love események Budapesten

A hardstyle stílus krémje már bemutatkozott a fent említett itthoni fesztiválokon, azonban klubfellépésekre kevés példa volt az országban. Itt ugrik a képbe a Hard Love, Magyarország dedikált hardstyle rendezvénysorozata.  Az itthoni közösség egyre nagyobb, a hardstyle is egyre közkedveltebb, azonban a budapesti éjszakai életben még le kell tenni az alapkövet erre a stílusra is. A Hard Love fő célja a hardstyle népszerűsítése az országban, és a már meglévő közönség összegyűjtése a legjobb külföldi előadók fővárosi fellépéseire.

Vertile első klubfellépése Magyarországon

Ugyan a 2023-as Sziget Q-Dance takeover lineup része volt Vertile, hazánkban még korábban nem volt klubfellépése. Ez az állítás hasonlóan igaz más nagy nevekre is, melyen a Hard Love is dolgozik, de ne szaladjunk ennyire előre. December 28-án a főváros szívében, az Akvárium Klub színpadán lép fel Vertile, és a hozzá illő magyar support. Az itthoni közönségkedvenc Subrage, a Hard Love alapító Kicklords, a több stílusban is helyt álló Morfame, és a Next Level Music School sikeresen vizsgázott újonca – Bentonit is színpadra lép Vertile mellett az Akváriumban.

A Facebook eseményt ITT találod, ha pedig megjött a kedved az év végi hardstyle őrülethez, akkor pedig ITT tudsz jegyet vásárolni.

De ki az a Vertile?

Vertile, mindennapi nevén Mees van den Berg gyerekkora óta a producerek életét éli. Egyedi, energikus és dallamos stílusával gyorsan a hardstyle fesztiválok nagyszínpadán találta magát. Azonban nem minden itt kezdődött, hiszen már 15 éves korában pop/rock/metal nemzetközi bandáknak dolgozott mixing/mastering/engineering ágazatokban. Ezen tapasztalatainak köszönhetően alkotta meg egyedi stílusát. Különleges jellemzője, hogy ellentétben más artistokkal, a dalszövegeket ő maga írja, és énekli fel zenéiben, ezzel egy magasabb szintre emelve hardstyle alkotásait. Hasonlóan neves előadókkal adott ki zenéket, mint a méltán híres Headhunterz, Rebelion, Sub Zero Project, D-Sturb, vagy N-Vitral. A 2023-as Deqfon.1 Closing Theme-t is ő írta, akárcsak a szintén idei REBiRTH Festival Official Anthem-et.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email